Groep 1/2

 


In groep 1/2 hebben we na de voorjaarsvakantie een start gemaakt met het spelen en werken rond het thema ‘theater’. In de loop van de komende weken zal er in de klas steeds meer van terug te zien zijn in de vorm van creatieve werken en themahoek. Er wordt gedanst en naar muziek geluisterd. We hebben poppenkastpoppen tevoorschijn gehaald en er is een vingerpop-theater in de klas aanwezig.

Toevallig zijn er door de kinderen van groep 8 grote handpoppen gemaakt en ontstond het idee om die kinderen samen met de kinderen van onze groep een kleine voorstelling te laten oefenen en vervolgens te spelen. De eerste groepjes zijn inmiddels aan de beurt geweest en hebben de jongste en oudste kinderen van onze school kunnen genieten van deze voorstellingen. Het was heel fijn om te zien hoe zorgzaam de grote kinderen naar de kleintjes toe zijn en hoe ze die bij de voorstelling betrokken!

Afgelopen week hebben we het gehad over ‘hoe laat begint de voorstelling?’ Daarbij hebben we de klok nader bekeken, zijn alle kinderen met oefenklokken in de weer geweest en heeft al een aantal kinderen ook een klok gemaakt met wijzers die echt kunnen bewegen. Al veel kinderen kunnen antwoord geven op de vraag: ‘als de grote wijzer op de 12 staat en de kleine op (bijvoorbeeld) de 10; hoe laat is het dan?’

Op 14 maart staat er een echte voorstelling op het programma, dus dat past hier helemaal bij!